Thursday, 20 October 2011

Sukan Untuk Kesihatan...


assalamualaikum...wahai cik liyana...saya ada cerita untuk kamu baca ni...ehem2!sejak bila jadi ayat skema nih??? hehe..#biasabro! haha...okay2!! begin of the story is...hari ni kan siti cuti..sebab nye nak g sukan cik kecik nih laa...sukan nye kat larkin,so saya laa yang kene tunjuk jalan kan....*ehem!banggasekejap.okay.then kan bila da sampai kan kitorang kan terus masuk stadium larkin tuu tanpa segan silunya....hehe..then kitorang cari laa tmpt duduk...haa?apa? siapa kitorang? wooppsss! lupe laa...kitorang tuu is ibu,saya,aisyah only! hehe...then da dpt tempat duduk kan kitorang siap2kan aisyah untuk pertandingan lumba lari...*eceh!padahal lambat lagi acaranya..hehe..biasa laa kan..dah excited sangat..apa boleh buat..*ewahh!
peace


*selepas beberapa minit acara pun bermula...(uhuks!tringat plak zaman skolah dolu2...hehe)


baris-baris sedia!


okay lahh..lepas tu kan kitorang terpaksa menahan telinga untuk mendengar ucapan yang panjang berjeler2 mcm treller tuu..haha!*panjangnye,kalah keretapi taw..hehe..tipu leteww...lepas tu kan acara balapan pun start laa...dengan bangganya saya pun tumpang nyibok untuk snap gambar kanak-kanak riang ni bermain sukan...hehe..sampai2 saya digelar kan 'camerawoman' oleh seorg aunty kat situ...hehe..well...saya mmg minat snap gambar and apatah lagi bergambar..lagi2 kalau cik liyana ada...posing abes! betol tak yana..hehe...ok...then bila tiba giliran anak aunty2 yang ade kat sini kan sume bangun berdiri!dah tak hiraukan orang belakang ni?! haha...sabar je laa kan..then ade plak satu kejadian ni kan,time tu turn aisyah lari batten..*tahbetolketakejaantu!asalbunyinye samasudaa..hehe...ok..laps je org tu tembak dengan pistol,bdk2 ni lari laa kan..yana taw tak,ade laa budak ni tak faham cane nak bagi batten tu,dek kerana bdk tu kan pasukan dia da kalah awal2 lagi,tapi dek kerana jugak ade pasukan lain salah bagi batten kat pasukan dia td,da start lari balik yg kalah tuu...larian tu kalau tak silap 8x50m...haa...last2 dpt no 3...menang laa jugak...smpi nak nanges cik kecik ni taw yana...ciann...hehe..then i pujok dye laa kan..hmm...gelagat budak memang laa...da dpt medal senyum lebar pulak smpi ke telinga..haha...sabar je laa...kan!


third runner up


okay..bila dah dapat medal masing2 kami pun nak balik ler,...tak sanggup den nak nunggu lama2...hehe...ble otw kua tu kan saya ternampak 3 org mat salleh yg sedang berrrgambar...that is mom,dad,daughter...yg bdk kecik tuu kan comel sgt...time tuu kitorang pun tgah bergambar taw...then siti pun suruh dorang masuk skali...then siti mintak nak dukung anak dye taw...naseb bdk tuu tak nanges...then mummy dye tlg snap kan pic kitorang tuu...daddy dye pun snap with their camera too...hehe...


hey guys! im new...malaysian+australian :)

thats all for you miss liyana!
thanks for reading!
wants meet you A.S.A.P!
:):):)





No comments:

Post a Comment