Wednesday, 14 December 2011

coret-coret sebelum ke politeknik




salam kawan! lama sangat tak update blog kan? sorry kay! hehe...ok! start cerita...
tanggal 10/12/2011,hari konvokesyen ke-8 kolej cybernatic bertempat di UPM SERDANG...so hari tu saya,cik siti n family pegi ke sana...tp sdeh gak tak dapat tgk abah naik pentas...yg tgk just ibu n abg ngah...dua org je kot yg bole masok...huhu...but its okay lahh...so saya duduk luar je wif my cik kecik 2 org...ooppsss!!! dua org?? sape yg lg sorg tu?? hehe...jengjengjeng....sorg my real adk lah yg pompuan tuu...yg sorg lg ni adk jgk lah kiranye...cute je dye...then bila dah smpi upm tuu kami bergerak menuju ke dewan..aceceh..hehe..memang berjanggot lah kan tunggu kat bwh khemah yg disediakan tuu...aduiii...bila dah start bosan, kami bertiga merayap lah apa lagi kan! haha...then bila da penat merayap kami duduk lah kat bwh pokok yg rendang sambil menunggu tiba nye pukul satu! hehe...penattt taw!*(padanmukausapesuruhikuttt!)...then mula lah perangai saya yg suka capture pic ni kan....bosan punye pasal,tertangkap lah gambar ni semua...heheh...























itulah sekilas gambar gila2bosan kami....hehe...
apa??? nak lagi..??! okay lah...lepas beberapa jam menunggu,dan akhirnya!keluar jgk dorang  ni...emm bila dorang dah kluar kan mulalah si bujang sorang tu nk bercapture jgk.jd lah model tak berbayar utk kamera ni...huhu...ni haa...








 teringat kat awek konon...welkksss!


 akan datang lah bro!


 cute.smart.comel.





 1Family





 yg sebelah tu tak lme lg...hehe...


 tolong!!! ada org teett terlepas dri 
tanjung rambutan ni...haha...












haa...bila dah abis sesi bergambar,kitorang sume bergerak ke klang dimana mak cik saya tinggal..*ewahh ayat kau!!! hehe..hah! bila dah smpi umah mak cik saya,mcm biasalah bnyk ceritera cintan cintun mak2 kat dapur...hehe...saya dengan segala bosannya mcm biasalah,!@#$%^&*()_+....ambil gambar @ melayan anak2 buah yg nakal dan comel...hehe...





 peace no war,...hehe.


bdk kecik nakal


tembam,comel...

lepas bebebebrapa hari duk umah dengan penuh kebosanannye,mak cik kami ajak ke tempat basah2! ooppsss!!! apa itu basah2??? heheh...tempat mandi manda utk kanak2 ribena laa...tp bkn kanak2 je yg mandi,sekali dengan mak ayah nye terjun dlm air tu...haha! sekilas gambar kat sana...











 jejako porasan...hehe


 layannnn


sweet tak?? korang ada?!? haha...

okay lah korang...ni pulak cerita last sebelum kami sekeluarga balik ke JB...dari port klang ke kl sentral kami naik komuter...smpi sana makan-makan apa sume kan then kami ddk dlm bilik vip@ bilik menunngu....sambil2 tggu train tu kan mcm biasalah kebosanan melanda saya...apa lagi...ni lah jadiknye bila dah bosannnn....


 amekkaw!


 ada2 jelah..


 bapak gergasi...


 anak gergasi...


 half


 konon nye lah...





 gedik lebih! haha


 poyo's...


bye...

whoooaa...ramai gilakkk org time cuti-cuti malaysia ni kan....tgk la tuu...huh!...ponat dah den ni ponn...at last but not least...,,,,,terima kasih sayang ku ucap padamu...acecehh...mcm lagu awie tu pulak kan! hahaha...okay lah smpi sini je coret-coret,hooray2,suka-suki sebelum ke politeknik ngadap buku balik kan...pasni tak de dah nk camni kan...hehe..tqvm uuuooollssss!!!! bye!!!





Thursday, 20 October 2011

Sukan Untuk Kesihatan...


assalamualaikum...wahai cik liyana...saya ada cerita untuk kamu baca ni...ehem2!sejak bila jadi ayat skema nih??? hehe..#biasabro! haha...okay2!! begin of the story is...hari ni kan siti cuti..sebab nye nak g sukan cik kecik nih laa...sukan nye kat larkin,so saya laa yang kene tunjuk jalan kan....*ehem!banggasekejap.okay.then kan bila da sampai kan kitorang kan terus masuk stadium larkin tuu tanpa segan silunya....hehe..then kitorang cari laa tmpt duduk...haa?apa? siapa kitorang? wooppsss! lupe laa...kitorang tuu is ibu,saya,aisyah only! hehe...then da dpt tempat duduk kan kitorang siap2kan aisyah untuk pertandingan lumba lari...*eceh!padahal lambat lagi acaranya..hehe..biasa laa kan..dah excited sangat..apa boleh buat..*ewahh!
peace


*selepas beberapa minit acara pun bermula...(uhuks!tringat plak zaman skolah dolu2...hehe)


baris-baris sedia!


okay lahh..lepas tu kan kitorang terpaksa menahan telinga untuk mendengar ucapan yang panjang berjeler2 mcm treller tuu..haha!*panjangnye,kalah keretapi taw..hehe..tipu leteww...lepas tu kan acara balapan pun start laa...dengan bangganya saya pun tumpang nyibok untuk snap gambar kanak-kanak riang ni bermain sukan...hehe..sampai2 saya digelar kan 'camerawoman' oleh seorg aunty kat situ...hehe..well...saya mmg minat snap gambar and apatah lagi bergambar..lagi2 kalau cik liyana ada...posing abes! betol tak yana..hehe...ok...then bila tiba giliran anak aunty2 yang ade kat sini kan sume bangun berdiri!dah tak hiraukan orang belakang ni?! haha...sabar je laa kan..then ade plak satu kejadian ni kan,time tu turn aisyah lari batten..*tahbetolketakejaantu!asalbunyinye samasudaa..hehe...ok..laps je org tu tembak dengan pistol,bdk2 ni lari laa kan..yana taw tak,ade laa budak ni tak faham cane nak bagi batten tu,dek kerana bdk tu kan pasukan dia da kalah awal2 lagi,tapi dek kerana jugak ade pasukan lain salah bagi batten kat pasukan dia td,da start lari balik yg kalah tuu...larian tu kalau tak silap 8x50m...haa...last2 dpt no 3...menang laa jugak...smpi nak nanges cik kecik ni taw yana...ciann...hehe..then i pujok dye laa kan..hmm...gelagat budak memang laa...da dpt medal senyum lebar pulak smpi ke telinga..haha...sabar je laa...kan!


third runner up


okay..bila dah dapat medal masing2 kami pun nak balik ler,...tak sanggup den nak nunggu lama2...hehe...ble otw kua tu kan saya ternampak 3 org mat salleh yg sedang berrrgambar...that is mom,dad,daughter...yg bdk kecik tuu kan comel sgt...time tuu kitorang pun tgah bergambar taw...then siti pun suruh dorang masuk skali...then siti mintak nak dukung anak dye taw...naseb bdk tuu tak nanges...then mummy dye tlg snap kan pic kitorang tuu...daddy dye pun snap with their camera too...hehe...


hey guys! im new...malaysian+australian :)

thats all for you miss liyana!
thanks for reading!
wants meet you A.S.A.P!
:):):)





Wednesday, 12 October 2011

Uji Minda


Assalamualaikum...ho00laaa! hehe...cam biase lahh kan cik kiah potpet nak mempotpetkan & nak merepek-repek kat cik tipah ku tersayang...ha?! ape?? tak dengar laa...sory..hahah! #adahakukesahkaunakkataapa???
haa.,.,...kan dah merepek tuu..org tak kata apa2 pun..ish3...kesiannn...:)
ok lah...sebenar benarnye,,saya nak bagi kawan baik saya ni baca satu benda...*tgk bawah*

jangan baca perkataan ini,cuma sebutkan warna bagi setiap perkataan.

kuning   biru   oren   hitam   hijau   ungu   
merah   coklat   oren   jingga   
ungu   hijau   biru   hitam   putih   coklat 

jangan biarkan mata anda menyelubungi minda anda.

*selamat mencuba!

Friday, 7 October 2011

HaPpY dAy!

assalamualaikum...hai semua! ape kabar?? sihat?? alhamdulillah...ha!! semestinya kisah hati genbira ni ditujukan khas kepada nurulliyana@cik tipah@kembar@mybestfren4evernever....*eeewahhh manyak pulak@ nye...hehe..yanaku!! hari ni kan kan kan...cik kiah hepy sesangat!!! sbbnye dpt jmpe....kamuuu!!!

bestfrennnn 4ever lahhh!

dan...dan...dan...dpt jmpe kak mas and her baby yang comel ! kan??!! huhuu...dia happy tgk kte dtg...kan!! hehe...


hai...! saye kimie..:)

okayy lahh!!! at last but not least kan....

taraa...!!!

loving caring maring

haha...manyak lahh kan cik kiah punye lovingcaringmaring tuhh!! hehe...utk kimie n tipahku jer bole laa kan...!! haha...org lain nak jugak???!! ohh??!! no no no...hehe...thats all lahh...tite da nantuk ni...hehe...bebai!!! salam...


Thursday, 22 September 2011

HALUUuu..Kte pon nak story raya jgak!!!!!!!!.......heheheee....

alamak!!!!!!
lg seminggu nak abz raya la kiah ooiii..<ct dja>
jmpot la dtg beraye..heheee...
.........................................................................................
ok!!nak start dr RAYA PERTAMA jgak..hehee..
raya taon ni yana di jb je..cdehbanget dong..
sbb adk2 ayah yana tron rye cni..huhuu..
ini namanya cdeh tp gembira.....
mlam 2 sblom pgi raya lg yana da makan dlo..
konon2nye jamah laa...hehehehe..
n mlam 2 yana main mercun n bnge api!!!...
n paling syok habis..adala 'pop pop'
main baling2 kat kaki org..hhehee..
lgpon x cdera kan main pop pop...
ni mercun padi
ni nak bakar bunga api..agknye kot..
pagi 2 plak..ap lg sbok la mengiron bju raya yg lip lap lip lap 2..
hehhee..mmg x sabo bebeno tau nak tggu org balik solat raya 
sbb...nak mkan!!!!!!
tgk hidagan atas meja amat menyelerakan
mcm biasa mkanan hri raya
wah!!ble da dgor je bunyi kereta..ha ap lg!!
pah la org ptame ddok kat meja 2..
hehee..ok..lpas mkan plak kan.....
ap lg mencair/meleburkan dosa la..
mnx2 maaf..pah feeling abz la..hahaha..
tp ble nmpak smpol duit raya kan...
image
hhhhhhhheeeeeeerrrrrrrr...wwwaaaaaaahhhhhhhhh
hehheee..x sangka dapat duit raya!!!!!!!!!
gembira!!!!..happy!!!..seronok!!!...
image
yeeeeeaaaahhhhhhaaaaaa
lpas 2 kan kteorg pon otw la..
balik batu pahat pagi 2...4 kereta pergi..
raya la katekann..hehhee...
then pah g uma nenek pah blah ibu!!!!
da smpai sne x sah klu x mkan..
kate org x afdal.........hahhaaaaaaa.......
lpas 2 kami post la kiah ooiiiiii.....


dkat tangga pon jdi kan

ni bawah pokok rambutan
kami 3 beradik
ok balik jb waktu mlam tau..
pah msok kerta dlam 10 minit pah rasa da smpai..
sbb spnjang jln pah tido!!!!!!!hahhaaaaaaa......

kpd semua!!!!!
 'SeLaMaT hArI rAyA , mAaF zAhIr BaTin'